V prometni nesreči umrl voznik mopeda

Okoli 19. ure so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila na lokalni cesti v kraju Globočice. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih  je nesrečo povzročil 36-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil  iz smeri Kostanjevice na Krki proti Oštrcu. V naselju Globočice je v ovinku  zapeljal na levo stran vozišča in trčil v mopedista, ki je pravilno pripeljal  iz  nasprotne smeri. 86-letni motorist se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni  državni  tožilec.  Preiskovalna  sodnica  je za pokojnega odredila sodno  obdukcijo.  Za  povzročitelja  nesreče,  ki  je prav tako potreboval zdravniško  pomoč,  je  bil  odrejen  strokovni  pregled. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper 36-letnega moškega na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Voznik  mopeda  je  letos  četrta  smrtna  žrtev  prometnih  nesreč na našem območju.  V enakem obdobju lanskega leta je za posledicami prometnih nesreč umrlo sedem ljudi.

Vir: PU Novo mesto