Preventivna kampanja »Kdo te bo peljal nocoj domov?«

Koprivnica – Preventivna akcija »Kdo te bo peljal nocoj domov?« je del projekta Koprivniške noči – največje dobrodelne prireditve, ki jo organizira PGD Veliki Kamen.

Na novinarski konferenci, ki je potekala danes, 20.7.2017 ob 10. uri v gasilskem domu na Velikem Kamnu, so preventivno akcijo predstavili: Sandi Lekše, snovalec akcije Kdo te bo peljal nocoj domov, Robert Kostevc, predsednik PGD Veliki Kamen, Mojca Krnajec, predstavnica za odnose z javnostmi za Koprivniško noč, Ana Nuša Somrak, podžupanja Občine Krško, Peter Molan, komandir policijske postaje Krško, višji policijski inšpektor III, Milko Zrnid, dr.med., spec. druž. in urg. med., vodja urgentne službe ZD Krško in Sebastjan Komočar, zdravstveni reševalec, vodja projekta Rešimo življenja, ZD Krško.

S preventivno akcijo »Kdo te bo peljal nocoj domov?« želimo člani PGD Veliki Kamen, kot organizatorji Koprivniške noči, spodbuditi obiskovalce prireditev, da se, še preden sedejo za volan in se odpravijo na Koprivniško noč ali katerokoli drugo prireditev po Sloveniji, vprašajo, kdo jih bo pripeljal varno nazaj domov. Predvsem, če bi na prireditvi posegli po alkoholu in pregloboko pogledali v kozarec. V Sloveniji še vedno, med najpogostejše vzroke prometnih nesreč s smrtnim izidom sodijo vožnja pod vplivom alkohola.Pobudnik preventivne akcije je PGD Veliki Kamen, sodelovanje pa so potrdili Policijska uprava Novo mesto (Policijska postaja Krško), Zdravstveni dom Krško, ter lokalno pogrebno podjetje in ponudnik taksi prevozov. Projekt je podprla tudi Občina Krško.

Uradni video preventivne akcije vam je dosegljiv na:  http://www.koprivniskanoc.si/kdo-te-bo-peljal-nocoj-domov.html.

Akcija »Kdo te bo peljal nocoj domov?« se zgleduje po izjemno uspešni angleški kampanji »Who will take you home tonight?«, ki ozavešča voznike, naj sedajo za volan zgolj trezni ali pa si najdejo ustrezen in varen prevoz domov. Akcija je prva takšne vrste v Sloveniji!

Poletje je čas festivalov, koncertov, veselic in drugih prireditev, kjer se stoči kar nekaj alkohola in hkrati čas, ko beležimo največ žrtev na cestah zaradi vožnje pod vplivom te prepovedane substance. Smo eden prvih organizatorjev tovrstnih prireditev v Sloveniji, ki poleg zabave dela tudi na ozaveščanju javnosti in preventivi.

Letošnja Koprivniška noč bo že četrta zapovrstjo, dogajanje pa bo prvič v zgodovini prireditve trajalo kar tri dni, med 12. in 15. avgustom. V okvir Koprivniške noči vsako leto združujemo znana imena, posebne goste, dober namen in najboljšo zabavo. Letos že zelo uspešni zgodbi pridružujemo novo poglavje z vseslovensko preventivno akcijo, kakršne pri nas še ni bilo.

Vir: PGD Veliki Kamen