Konec tedna v Posavju: prometna nesreča, zasegi vozil in nezakoniti prehodi meje

Krško – Krški  policisti  so  v  petek  dopoldne  v  Malem Podlogu ustavili voznika kombiniranega  vozila.  Med postopkom so ugotovili, da 50-letni voznik nima veljavnega  vozniškega  dovoljenja. Vozil je neregistrirano in nezavarovano vozilo,  na  katerem  so  bile  nameščene  registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Voznik je odklonil opravljanje preizkusa alkoholiziranosti.

Sevnica – V  Orešju  nad  Sevnico  so  sevniški  policisti  v  petek popoldne zasegli avtomobil  mladoletnici,  ki  ni  imela veljavnega vozniškega dovoljenja.

Prometna nesreča

Vrhovo – V  bližini  kraja  Vrhovo  na  območju Sevnice je v noči na 19. 8. 24-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal  s  ceste  in  trčil  v  brežino  in  v zaščitno ograjo. Povzročitelj,  ki  je  vozil  pod  vplivom  alkohola, se je v nesreči lažje poškodoval. Policisti so mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Voznika pridržali

Krško – Krški  policisti  so  med opravljanjem nalog v kraju Malo Mraševo v noči na 19.  8. opazili voznika, ki je z vozilom vijugal po vozišču in ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. 48-letnega voznika so ustavili in mu zaradi očitnih  znakov  alkoholiziranosti  odredili  preizkus.  V litru izdihanega zraka  je  imel  0,85  miligramov  alkohola.  Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Brežice – Brežiški  policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja državne meje v soboto  zjutraj  pri  Veliki  Dolini  izsledili  in  prijeli 12 državljanov Afganistana,  ki so nezakonito prestopili državno mejo. V Slovenski vasi so v  nedeljo  zjutraj  prijeli  tri  državljane Afganistana, ki so nezakonito prestopili  državno mejo. Prav tako v nedeljo so pri Obrežju prijeli še tri državljane  Kosova.  Vse  tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

 

Novo mesto – Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v 168 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 598 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče,  v  katerih  so  se  udeleženci  lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč,  v  katerih  je  nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem  cestnoprometnih  predpisov,  ki  niso imeli veljavnih vozniških

dovoljenj   in  pridržali  voznika,  ki  je  vozil  pod  vplivom  alkohola.

Posredovali so zaradi 43 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih  prostorih.  S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu in požarov.

 

Vir: Policijska uprava Novo mesto