TEDxSevnica 22. septembra

V atriju gradu Sevnica se bo 22. septembra ob 19. uri odvil dogodek TEDxSevnica. Na dogodku bo sodelovalo pet govorcev, in sicer Gregor Žakej, oblikovalec svetovnega merila, postavljen med 10 najboljših oblikovalcev na svetu, Milena MIklavčič, raziskovalna novinarka in pisateljica, avtorica že tretje leto najbolj bralne uspešnice: Ogenj, rit in kače niso za igrače, Damjan Burger, direktor podjetja M TOM, ki je skupaj z ekipo iz popolnega stečaja ustvaril izjemno zgodbo uspešnega podjetja, Mehrab Singh, podjetnik in inovator, ki prihaja iz Indije in se je zaljubil v Slovenijo ter Barbra Drnač, plesna strokovnjakinja, kritičarka in voditeljica edine oddaje o plesu na slovenskih tv postajah.

TEDxSevnica je licenčni TED-ov dogodek. TED je neprofitna organizacija, ki organizira TED konference, na kateri se vsako leto predstavijo strokovnjaki številnih področij, ki svoje ideje predstavijo v kratkih, največ 18 minutnih govorih in tako širijo inovativne ter prebojne zgodbe, ideje in dosežke. Tako so se na konferenci predstavili Elon Musk, Steve Jobs, Stephen Hawking in številni drugi, ki v vsakodnevnem življenju premikajo meje mogočega. Tovrstni govori veljajo za ene najboljših v svetovnem merilu.

TEDx dogodki so neodvisno organizirani dogodki, ki imajo milijone navdušencev po vsem svetu. Namen teh dogodkov je enak kot pri TED dogodkih in sicer navdahniti, izobraziti, povezati, predvsem pa, kot pravi slogan, širiti ideje vredne širjena (»spreading ideas worth sharing«).

Kot še sporočajo organizatorji, jim je skupaj s partnerji uspelo zagotoviti brezplačne vstopnice, ki bodo na voljo od 7. septembra od 20. ure dalje na uradni spletni strani dogodka tedxsevnica.com.

Označeno z