Tretji praznični teden občine Sevnica

Tudi tretji novembrski praznični teden je pester s prireditvami v počastitev občinskega praznika. Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje je organiziralo predavanje Dušana Lipeja na temo Skrb za male živali, Športno društvo Partizan Sevnica je pripravilo občinsko tekmovanje v akrobatiki, Knjižnica Sevnica pa delavnico Deje Muck na temo izdelovanja fraktalnih risb. Dom upokojencev Sevnica je organiziral dneve odprtih vrat Skupaj bogatimo življenje, v sklopu katerih so povabili na ogled doma in spoznavanje z življenjem v domu, na odprtje in ogled razstave ročnih del ter na predavanje Štefanije Lukič Zlobec na temo Demenca, izzivi sodobne družbe.

Na sevniškem gradu sta bili v organizaciji Zveze kulturnih društev Sevnica in sevniške območne organizacije javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti odprti razstavi del XVI. Sevniškega likovnega shoda Grad 2017 in likovnih del lanskega prvaka shoda Staneta Udvanca. V prostorih Trškega dvorca pri občini je potekala konferenca »Človek človeku sopotnik« na temo inovativnih rešitev mobilnosti starostnikov, v skupni organizaciji Zavoda Sopotniki, zavoda za medgeneracijsko solidarnost, in Družinskega inštituta Zaupanje.

Nocoj bo ob 18. uri v Knjižnici Sevnica zaključek bralnega projekta »Posavci beremo skupaj« – literarni večer s pisateljico Mojco Kumerdej. Na jutrišnjo soboto se bodo zvrstile še tri prireditve. Ob 9. uri bo v Športnem domu Sevnica turnir v namiznem tenisu ob občinskem prazniku in hkrati 4. spominski šahovski turnir članov društev invalidov iz Posavja in Zasavja, oba v organizaciji Društva invalidov Sevnica. Ob 18. uri pa bo v telovadnici pri novi osnovni šoli v Tržišču koncert »Prifarska desetka!«, ki ga organizira Kulturno društvo Prifarski muzikanti.

Vir: Občina Sevnica