Kostakova izmenjevalnica požela dober odziv

Ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov smo v družbi Kostak v soboto, 18. novembra 2017, na Tržnici Videm pripravili Kostakovo izmenjevalnico, namenjeno spodbujanju popravila in ponovne uporabe predmetov ter ločevanju in zmanjševanju odpadkov.

V družbi Kostak smo se v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov povezali s Staro šolo Krško in v okviru Kostakove izmenjevalnice zbirali ter poklanjali uporabne predmete in igrače, izdelovali tekstilne izdelke in praznično okrasje ter predstavljali šiviljski in čevljarski poklic.

Kostakova izmenjevalnica ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov je zbudila kar nekaj zanimanja med obiskovalci, zato bomo z akcijo izmenjave uporabnih predmetov nadaljevali tudi ob drugih priložnostih. Prvič ponovno ob Miklavževem sejmu, ki bo 2. decembra na Tržnici Videm.

Občane in obiskovalce zato vabimo, da nas takrat obiščete, prinesete uporabne predmete, ki jih več ne potrebujete, ter odnesete druge, ki so vam všeč ali pa vam pridejo prav. Tokrat so bile v ospredju skodelice in torbe, zbirajo pa se tudi drugi uporabni predmeti, kot so posode, krožniki, kozarci, porcelan, dodatki za dom, oblačila ali drugi predmeti, ki bodo tako lahko zaživeli novo življenje.

V Sloveniji namreč vsak prebivalec v povprečju še vedno letno odvrže več kot 10 kilogramov uporabnih predmetov, kar dodatno in po nepotrebnem obremenjuje okolje. Spodbujanje ponovne uporabe, predelave in popravila je zato v osrčju prizadevanj za čistejše in trajnejše življenjsko okolje.

Vir: Kostak d.d.