5 zmag Plesnega kluba Lukec na festivalu Dancestar Avstrija 2018

Včeraj je v tirolskem mestecu Zell am See v Avstriji potekal festival DanceStar Avstrija 2018. Šlo je za kvalifikacije globalnega plesnega festivala, ki ima vsako leto svoja finala v mesecu maju v Poreču na Hrvaškem. Festivala v Avstriji so se tudi letos udeležili plesalci Plesnega kluba Lukec in sicer je na festivalu nastopilo 52 plesalcev. Kot je za festivale že v navadi, pa so se tudi tokrat v kategoriji hip hop članskih formacij in malih skupin plesalci Lukca združili s plesnimi prijatelji iz Plesnega Vala iz Celja.

Prve so se na odru predstavile jazz plesalke s koreografijo Purple Flame, ki so nastopile med mladinskimi jazz malimi skupinami. Plesalke Korina Vintar, Zoija Hana Kozole, Maja Koretič Urbanč, Urška Vehovar, Neja Šiška, Manuela Sotler, Špela Valiljevič, Žana Colarič in Klara Kostrevc so si priplesale 1. mesto. 

Med mladinskimi hip hop malimi skupinami je nastopila mala skupina, ki jo sestavljajo Korina Vintar, Ana Jurman, Zoija Hana Kozole, Valentina Pirc, Stella Resnik, Svit Sevšek in Maruša Grmšek. Skupina je v močni konkurenci s koreografijo Problem osvojila odlično 2. mesto. Omenjeni plesalci so zaplesali tudi v mladinski hip hop formaciji Madness, ki jo poleg njih sestavljajo še Evelin Luštek, Ema Zildžović, Zala Popijač, Koni Karla Kerin, Kaja Dobrovnik, Alen Kunšek, Klara Srakar, Nina Krajnc, Zala Kac, Laura Penica, Neja Pacek, Ana Baznik in Ema Rožman. Formacija je na koncu osvojila 1. mesto. 

V kategoriji hip hop formacije otroci je nastopila skupina Glorious Squad, ki jo sestavljajo Eva Strojin, Gašper Mikulanc, Lena Vintar, Ula Rabič Zalokar, Nuša Kostrevc, Samo Pleterski, Ema Rožman, Nela Šiška, Kali Prugovečki, Nina Pacek, Sara Skrbinek, Tinkara Hočevar, Pia Naja Kukec, Nina Krmelj, Ema Drenik, Nik Ganc, Leticija Perc Lisec, Lana Zoja Rožman in Neža Siter. Plesalci so si prav tako priplesali 1. mesto. 

Med članskimi hip hop formacijami je nastopila združena formacija Force plesalcev PK Lukec in Plesnega Vala. S svojim prepričljivim nastopom so si zasluženo priplesali 1. mesto. Barve Lukca so tokrat v skupini zastopali Maja Koretič Urbanč, Mark Gerjevič, Maša Tekavčič in Eva Krošelj. Formacija je prejele tudi nominacijo za nastop na Gala night dogodku finalnega festivala v Poreču. 

Med članskimi hip hop malimi skupinami je v močni konkurenci 14 skupin odlično 4. mesto osvojila skupina Mad Tamptation v sestavi Maja Koretič Urbanč, Maša Tekavčič, Kaja Popelar, Neja Tomše, Nina Škoberne, Eva Krošelj in Ana Škoberne. Za piko na i je zmago v isti kategoriji osvojila tudi skupina The Pharaohs, ki je prav tako sestavljena iz plesalcev Lukca in Plesnega Vala. V njej sta iz Lukca zaplesala naša trenerja in koreografa Vanesa Krenker in Mark Gerjevič. Skupina je osvojila tudi posebno nagrado za najboljšo koreografijo ter bila prav tako kot Force nominirana za Gala Night finala festivala v Poreču. 

Rezutati so odlična popotnica za nadaljevanje tekmovalne pomladi, ki se nadaljuje že prihodnji vikend na pokalnem turnirju v Ljubljani. Iskrene čestitke vsem plesalcem in trenerjema Mihi Pozniču in Vanesi Kernker.

Vir in fotografije: Plesni klub Lukec, Sebastijan Vodlan (strokovni vodja programov)