V preteklih dneh več tatvin

16. aprila dopoldne je na Delavski ulici v Krškem nekdo izkoristil odsotnost oškodovanke in  skozi vrata vstopil v hišo. Pregledal je prostore, odtujil zlat nakit in denar in lastnico oškodoval za 400 evrov.

V  kraju  Dobrova  na  območju  Krškega  je  popoldne  neznanec izkoristil odsotnost oškodovanke,  ki  je opravljala dela na vrtu in skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo. Odtujil je torbico z dokumenti, bančno kartico in denarjem in povzročil za 300 evrov škode.

To sta le dva primera tatvin na območju Posavja in Dolenjske v zadnjih dneh. “Z ogledi krajev kaznivih dejanj in na podlagi zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da so storilci v večini primerov izkoristili krajšo odsotnost stanovalcev  in skozi odklenjena ali odprta vrata vstopili v hiše ali druge objekte in odtujili predmete,” sporočajo s Policijske uprave Novo mesto.

Občanom  svetujejo, da tudi v primeru krajše odsotnosti, ko gredo na primer na  sprehod  ali  opravljajo dela na bližnjem vrtu, skrbno zapirajo okna in zaklepajo vrata stanovanjskih  hiš.  Ključe naj imajo pri sebi in jih ne puščajo na ‘skritih mestih’ pod predpražnikom ali cvetličnim lončkom.

“Storilci  v  hiše  vstopajo ali vlamljajo v času, ko so stanovalci odsotni, zato  najverjetneje  opazujejo  njihovo  gibanje  in  navade  in  odsotnost izkoristijo  za izvedbo kaznivega dejanja. Občanom svetujemo, da so pozorni na neznana vozila in sumljive osebe, ki se pojavljajo v njihovem okolju in bi si lahko ogledovali hiše in se tako pripravljali na izvrševanje kaznivih dejanj,” še dodajajo.  Podatke o sumljivih osebah in vozilih takoj sporočite na interventno številko policije 113. Policisti se bodo odzvali in storili vse, da zagotovijo varnost in zaščitijo premoženje ljudi.

Vir: PU Novo mesto