Sredin maraton nadzora hitrosti: Kar 90% kršitev v naseljih

V  sredinem  maratonu  nadzora hitrosti so policisti Policijske uprave Novo mesto  na  našem območju izvajali meritve hitrosti na več kot sto različnih točkah in sicer tam, kjer je v preteklosti že prihajalo do prometnih nesreč ali so bile ugotovljene kršitve, povezane z neprilagojeno hitrostjo.

Veliko  voznikov  je  hitrost vožnje prilagodilo omejitvam, so pa policisti kljub  temu  ugotovili 149 prekoračitev hitrosti in kar 90% kršitev je bilo ugotovljenih  v  naseljih. Zaradi kršitev so izrekli 48 opozoril, izdali 92 plačilnih nalogov in devetim tujcem izrekli mandatne kazni.

V  lanskem  letu  je  na  naših  cestah v enajstih prometnih nesrečah umrlo enajst  ljudi,  devet  nesreč  s  smrtnim  izidom  pa  je  bilo povezanih z neprilagojeno  hitrostjo  povzročiteljev  nesreč. Med umrlimi udeleženci je bilo  šest  motoristov  (trije  vozniki  motornih  koles  in  trije vozniki mopedov).

Vse  udeležence  v  cestnem prometu pozivamo, da hitrost vožnje prilagodijo veljavnim  omejitvam  in  razmeram  v  prometu.  Motoristi in kolesarji naj poskrbijo  za svojo vidnost, upoštevajo naj, da je na posameznik odsekih na cestah  še  vedno  pesek.  Ob  spremembi  smeri  ali  prehitevanju  se  naj prepričajo, da so jih drugi vozniki opazili in to lahko storijo varno.

Vir: PU Novo mesto