Na pot … Tokrat v Dobovo

Da lahko ponudbo naših lokalnih ponudnikov kar se da najbolje predstavimo turistom v turistično informacijskih centrih, je potrebno iti na teren in ponudbo ponudnikov spoznati pobliže, iz prve roke.

Tokrat smo se z veseljem odzvali na povabilo Term Paradiso, kjer so imeli v letu 2017 približno 10.000 nočitev, kar je odličen rezultat po uspešni širitvi hotelskega kompleksa v lanskem letu. Tamkajšnji termalni vodni park sedaj zajema že 1800 m2 vodnih površin odlične termalne vode, ki je dokazano ena najboljših v Sloveniji, zato ni nič čudnega, da se ljudje k njim zelo radi vračajo, prav tako pa smo bili navdušeni nad čistočo sob, bazenov in Oaze savn. Ta se sedaj razprostira na 1200 m2 površin v dveh nadstropjih, številna počivališča pa so odlična za klepet s prijateljem, ali pa počitek in sprostitev s samim seboj.

Pretežno mlad kolektiv je odlična popestritev za obiskovalce, zadovoljni pa smo bili tudi z okusnim večhodnim menijem v restavraciji, kjer smo se prepustili razvajanju njihovega kuharja.

Ker se zavedajo, kako pomembno je sodelovanje in povezovanje, je v Termah Paradiso ves čas možno zaslediti pridih ostalih lokalnih ponudnikov. V restavraciji vam postrežejo lokalna vina in hrano, v sejni sobi vam ponudijo domače medenjake, v trgovinici lahko kupite izdelke iz okoliških kmetij in izdelke lokalnih obrtnikov, v Oazi savn pa si lahko postrežete z zeliščnim čajem Fabinčeve in z jabolki iz okoliških sadovnjakov.

Prepričali smo se, da je zgodba, ki jo družina Cvetkovič zadnja leta uspešno pelje primer dobre prakse in zgodba o uspehu, ki pa ji ni videti konca, letos jeseni se zgodba širi, napovedujejo namreč otvoritev Honey paradise glamping resorta,  eko vasice treh čebelnjakov, ki je ekskluzivna novost v Sloveniji, za bivanje pa bo primerna 365 dni v letu. Glede na to, da Terme Paradiso postajajo vedno bolj priljubljene tudi pri družinah z majhnimi otroki, so se odločili, da obogatijo tudi doživetja za njih, in sicer z razširitvijo notranjega kopališča. Jeseni tako odpirajo tudi nov notranji bazen z igrali za otroke, masažni bazen za starše in stare starše, veliko novih počivališč in na veselje mamic tudi čajno kuhinjo za pripravo otroške hrane.

Vir: ZPTM Brežice