Grozili policistom: Pridržali dva, enega ovadili

Brežiški policisti so bili nekaj pred deveto uro zvečer napoti na prijavo kršitve javnega reda in miru v Brežicah. V postopek se je začel vmešavati vidno opit 49-letnik, ki je obenem še žalil policiste in stranko, s katero so se policisti pogovarjali, med drugim tudi, da jih bo pobil. Ker ukazov policistov ni upošteval in se ni pomiril, so se odločili, da ga pridržijo.

Ko je bil že v intervencijskem vozilu, je pristopil še njegov 24-letni sin in začel groziti policistom, ki so vodili postopek, da ve, kje stanujejo in da bodo že videli. Tudi sin je bil v podobnem stanju kot oče, ni upošteval ukazov policistov, naj se pomiri in so zato tudi njega odpeljali v pridržanje na policijsko postajo. Tudi na policijski postaji je mlajši še kar naprej grozil, da bodo policisti že videlo svoje in da jih bo zmanjkalo. O podrobnostih bodo z njima spregovorili, ko se bosta streznila.

Starejši bo dobil plačilni nalog za več kršitev javnega reda in miru, mlajši pa bo še kazensko ovaden zaradi groženj policistu.

Vir: PU Novo mesto