Na Metnem Vrhu zasegli prepovedano konopljo

Sevniški policisti so na območju Metnega Vrha našli več nasadov s prepovedano konopljo. Zasegli so 87 sadik prepovedane konoplje in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vsem okoliščin kaznivega dejanja Nedovoljene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so med opravljanjem mejne kontrole tovornega  vozila bosanskih registrskih oznak v tovornem delu  med pnevmatikami  našli  skrite  tri  državljane  Afganistana, ki so se skušali izogniti  mejni  kontroli  in  nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito bivali v Sloveniji in delali na črno

Sevniški policisti so med opravljanjem nalog na območju Sevnice izsledili pet državljanov Srbije in državljana Bosne in Hercegovine, ki so brez ustreznih dovoljenj pri zasebniku opravljali dela v kmetijstvu. Tujcem so zaradi kršitev Zakona o tujcih izdali plačilne naloge in morajo zapustiti državo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, po zaključenem postopku pa bodo ukrepali tudi zoper zasebnika.

Vir: PU Novo mesto