Dan brez avtomobila v Krškem

V okviru Evropskega tedna mobilnosti so v petek tradicionalni dan brez avtomobila obeležili v starem mestnem jedru Krškega na Cesti krških žrtev ter na Hočevarjevem trgu.

Najmlajši iz krških vrtcev in osnovnih šol, ki jih je uvodoma pozdravila podžupanja občine Krško Ana Somrak,  so na ulici ustvarjali, prisluhnili pravljici Kulturnega društva Fabularij, spoznali delo ekip nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Krško in redarjev Skupnega prekrškovnega organa ter policije, sodelovalo je tudi Športno društvo Posavje in Kolesarski center Krško – Sevnica.

Opoldne so se nekoliko starejši učenke in učenci krških osnovnih šol z učitelji zbrali na Hočevarjevem trgu, kjer so jih na krajši slovesnosti pozdravili župan občine Krško mag. Miran Stanko, ki je spregovoril o pridobitvah in nadaljnjih načrtih s področja trajnostne mobilnosti ter se zahvalil vsem, ki so sodelovali v projektu, koordinatorka projekta Evropski teden mobilnosti (ETM) mag. Romana Pečnik, ki je predstavila nekatere aktivnosti, ki še potekajo skozi leto v občini Krško, kot sta projekta PešBus in BiciVlak, ter evropska koordinatorka ETM na ministrstvu za infrastrukturo mag. Polona Demšar Mitrovič, ki je pozdravila pester in bogat program ter številne ukrepe, ki jih Občina Krško vsako leto izvede na področju trajnostne mobilnosti.

Slovesnost, ki jo je vodila Katarina Prelesnik, so s kulturnim programom obogatili člani vokalne skupine Epiphany.

Vir: Občina Krško