TK Krško nadaljuje s programi za otroke s posebnimi potrebami

Teniški klub Krško nadaljuje s predstavitvami in izvajanjem programov za otroke s posebnimi potrebami.

V sodelovanju s podpornikom projekta, občino Krško, smo tako v mesecu septembru na igriščih TK Krško gostili skupine iz OŠ Dr. Mihajla Rostoharja, ki je naš partner v projektu. Predstavitev se je udeležilo preko 30 oseb s posebnimi potrebami.

Otrokom smo s pomočjo specialnih pedagogov predstavili teniško igro in opremo, ki jo uporabljamo na igrišču, ter z veliko vnemo pričeli z osvajanjem in nadgrajevanjem veščin skozi različne igrice v katerih so otroci sodelovali in spoznavali teniške udarce. Animacije so potekale, 10. 9. 2018, 18. 9. 2018, 24. 9. 2018 in 1. 10. 2018 z otroki z OŠ Dr. Mihajla Rostoharja (1. in 2. skupina) ter 13.9.2018 z otroki z OŠ Dr. Mihajla Rostoharja (športni dan).

Zahvaljujemo se vsem partnerjem in podporniku projekta, da so otrokom omogočili aktivno preživeto dopoldne pri udejstvovanju s tenisom.

Tako se v novem šolskem letu 2018/19 že izvaja tenis kot oblika rednega športnega kurikuluma tudi na šoli dr. Mihajlo Rostoharja ter nadaljevanje teniških promocij z že obstoječimi partnerji.

Vir: Teniški klub Krško