V soboto Rajhenburški dan čokolade in likerjev

V Kulturnem domu Krško, enoti Grad Rajhenburg, letos četrtič organizirajo Rajhenburški dan čokolade in likerjev. Dogodek je programsko zasnovan na bogati dediščini, ki so jo Brestanici, Posavju in celotnemu slovenskemu prostoru zapustili menihi trapisti.

Grad Rajhenburg je po zadnji prenovi leta 2012 dobil izjemno privlačno podobo, ki jo dopolnjujejo tako z muzejskimi razstavami in programi kot tudi glasbenimi, gledališkimi in filmskimi predstavami. Med pomembnimi vsebinami je tudi muzejska predstavitev življenja in dela trapistov, ki so delovali na Rajhenburgu med letoma 1881 in 1947.

Rajhenburški trapisti so bili prvi industrijski proizvajalci čokolade na Slovenskem. Proizvajali so jo pod blagovno znamko Imperial, ki jim jo je podelil avstrijski cesar Franc Jožef I. Iz njihovih delavnic so prihajali tudi zelo cenjeni likerji; Cacao iz kakava, ter zeliščna Grande in Trapistin.

Rajhenburški dan čokolade in likerjev je preplet ponudbe proizvajalcev čokolade, čokoladnih slaščičarskih izdelkov in likerjev, predavanj, delavnic za otroke, ogledov razstav ter izbranega glasbenega programa.

Vir: Kulturni dom Krško