Pričel se je sevniški praznični november

Pričel se je november in z njim praznični mesec občine Sevnica. S kulturno-družabnimi dogodki bo pester že uvodni vikend. Prva od prireditev bo jutri, 3. novembra, na Gradu Sevnica. KŠTM Sevnica, Društvo sevniški graščaki in Grajsko lutkovno gledališče Sevnica prirejajo grajski dan doživetij za otroke in družine pod naslovom »Z družino bomo graščaki«. Vabljeni k obisku ob 9. uri in ob 10.30.

Krajevna skupnost Studenec je v sodelovanju z Občino Sevnica, društvi in krajani tudi letos uspešno zaključila nekaj projektov. Ob praznovanju občinskega praznika bodo namenu predali posodobljene javne poti v središču Studenca in novo kuhinjo Aktiva žena Studenec. Odprtje javnih poti bo jutri, 3. novembra, ob 15. uri pri šoli na Studencu. Sledilo bo odprtje novih prostorov Aktiva žena Studenec v stavbi nekdanjega krajevnega urada.

Občina Sevnica je v krajevni skupnosti Zabukovje zaključila sanacijo plazišča na lokalni cesti Podvrh-Trnovec. Ob praznovanju praznika krajevne skupnosti bo tako simbolično predan v uporabo prenovljen odsek lokalne ceste skozi Trnovec. Investicija bo predana namenu jutri, 3. novembra, ob 17. uri na križišču pod domačijo Jazbec v Trnovcu. Odprtju investicije bo sledila osrednja prireditev v počastitev praznika krajevne skupnosti s podelitvijo krajevnih priznanj, ki bo ob 18. uri v večnamenskem domu v Zabukovju.

Društvo vinogradnikov Šentjanž v počastitev občinskega praznika prireja Martinov večer v Šentjanžu, ki ga bo s pesmijo popestrila Vokalna skupina Vilinke. Glasbeni dogodek bo jutri, 3. novembra, ob 19. uri v farni cerkvi v Šentjanžu.

V nedeljo, 4. novembra, KŠTM Sevnica vabi na dan odprtih vrat arheološkega parka Ajdovski gradec, ki bo potekal od 10. do 17. ure. Tega dne pa v svojo družbo vabi tudi Kulturno društvo Primož Trubar Loka, in sicer k ogledu komedije Vaško življenje, ki bo ob 17. uri v Kulturnem domu Loka.

Vir: Občinska uprava Občine Sevnica