Martinov jesenski sejem na Tržnici Videm

Narava se je te dni že odela v prelepo jesensko obleko. Čarobno nas vabi, da z njo zakorakamo v jesen. Kmetje zaključujejo delo na poljih, vinogradniki in vinarji pa bodo to nedeljo, na Martinovo, iz mošta dobili vino. Tega prelepega izročila se veselimo tudi na Tržnici Videm, kjer bomo v soboto, 10. novembra 2018, od 8. do 12. ure že tradicionalno organizirali Martinov jesenski sejem.

Letos bomo pestro ponudbo s kmetij in rokodelskih izdelkov popestrili z razstavo gob, ki jo bodo pripravili člani Gobarskega društva »Kozjansko« Kozje, na voljo bo tudi njihova odlična gobova juha, za glasbo in ples bodo poskrbeli člani Folklorne skupine DKD Svoboda Senovo, članice Društva kmetic Krško bodo prinesle kulinarične dobrote, člani Društva vinogradnikov Sremič pa bodo poskrbeli za dobro kapljico. Za otroke bomo poskrbeli z delavnicami iz naravnih materialov, na ogled bo akvarij z živimi avtohtonimi ribami. Na trajnostno uporabo oblačil nas bodo spomnili v Stari šoli, saj bo na ogled izložba oblačil, ki si jih lahko kupite po zelo ugodnih cenah. V dopoldanskih urah se bomo razveselili prihoda Šentjernejskega petelina.

Izredno pesta pa bo ponudba s kmetij in rokodelskih izdelkov, kjer ne bo manjkalo medu, likerjev, čajev, tinktur, peciva, kruha, piškotov, jogurtov, skute, sirov, najrazličnejših mesnin, gob, orehov, lešnikov, jabolk, rib in drugih dobrot. Med unikatnim izdelki pa boste lahko izbirali vzglavnike, predpasnike, torbice, igrače, prtičke, šale, okrasje za dom in še mnogo lepih stvari.

Vir: Agro Posavje