Brežiškim strelkam in strelcem tri zmage, dve drugi in eno tretje mesto

Mlade brežiške strelke in strelci so tudi na 3. turnirju državnih lig za Pokal Slovenije v disciplini zračna pištola pokazali odlično pripravljenost.

V kategoriji kadetov in kadetinj (do 17 let) so Sara Ščuri, Pia Srpčič in Lara Zorko z veliko prednostjo 67 krogov slavile že tretjo zaporedno ekipno zmago. Sara in Pia sta se na zmagovalne stopničke povzpeli tudi med posameznicami. Prva je zmagala, druga pa je bila tretja.  Z osvojitvijo 3. mesta so se izkazali tudi mladi Sevničani v postavi Liam Kovačič, Domen Špan in Miha Janc. Med posamezniki je bil Liam odličen drugi.

V konkurenci mladincev (do 20 let) je na najvišjo stopničko stopil   lanski zmagovalec,  Brežičan Anže Gmajnič, in tako prevzel vodstvo tudi v skupni uvrstitvi. Pri mladinkah je z 2. mestom presenetila njegova sestra Urška Gmajnič, 2. mesto so po dveh četrtih Brežičani  nekoliko presenetljivo osvojili tudi med ekipami. Poleg omenjenih dveh je bil  v ekipi še Benjamin Pšeničnik.   V disciplini zračna puška so se z osvojitvijo ekipnega 3. mesta izkazali novomeški Gorjanci. Nastopili so v postavi Anes Kudić, Nuša Gaia Brezovar in Urša Mohorič.

V članski konkurenci so v 1.A državni ligi Brežičani v postavi Matej Krajnčič, Anže Gmajnič in David Rožman  osvojili 6. mesto, Sevničani v postavi Matej Kolman, Klemen Juvan in Aleš Mitja Janc pa dvanajsto.

V 1.B članski ligi se je ekipi Novomeščanov zmaga izmuznila za vsega en krog, zato pa je posamično zmago v pretežno moški konkurenci slavila njihova odlična posameznica Klara Smolič. Poleg nje sta ekipo Gorjancev sestavljala še Mirko Bele in Srečko Hudoklin.

E.S.