Fašjenk prevzel oblast v Brežicah

20160205_131000Brežice – Že tradicionalno je na današnji pustni petek oblast v brežiški občini prevzel dobovski Fašjenk, na čelo občine pa je sedel fašjenkov župan, dr. Stres, ki bo občino vodil do prihodnje sobote, ko bo potekal 18. mednarodni pustni karneval v Dobovi.

Na prevzemu oblasti so poleg Fašjenka svoj program s kankanom pripravili tudi delavci in predvsem delavke občinske uprave, ki so jo tokrat razglasili za javno hišo, župan Ivan Molan pa je oblast brez prevelikega upiranja prepustil dr. Stresu

Že tradicionalno pa so Brežice obiskali tudi kurenti iz Hajdine, ki so zaplesali novemu in staremu županu, prvič pa so občino obiskali tudi sirijci, ki so se pripeljali z avtobusom, v sooblikovanje programa pa so se vključila tudi nekatera lokalna društva, kot je društvo vinogradnikov Dolina – Jesenice ter konjarji iz Kapel, dogodek pa so obiskali tudi gostje iz tujine. Tudi tokrat so ob prevzemu oblasti izšle Pustne novice, nova oblast pa je predstavila tudi svoj denar.

Fašjenk bo v Brežicah kraljeval do prihodnje sobote, ko bodo že tradicionalno pripravili mendarodno pustno povorko s predstavitvijo mask, pustovanje pa bodo zaključili z vrnitvijo oblasti izvoljenemu županu.