Prometni nesreči, poskus pobega, pijana voznica in tujci mimo meje

policija-2PROMETNA NESREČA PRI KRIŽIŠČU

Pri naselju Križišče na območju Sevnice se je popoldan zgodila prometna nesreča, v kateri se je lažje poškodoval voznik kombiniranega vozila. Sevniški policisti so ugotovili, da je 54-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se z vozilom prevrnil v jarek. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

POVZROČIL NESREČO IN SKUŠAL POBEGNITI

Policisti Policijske postaje Krško so 16. 8. okoli 12. ure na Senovem obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v prometno signalizacijo in jo poškodoval. Povzročitelj nesreče je skušal pobegniti, zato so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu preprečili beg. Ugotovili so, da je 18-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste, kjer je trčil v podporni zid in prometno signalizacijo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

VIJUGALA PO CESTI Z VEČ KOT 2,5 PROMILI ALKOHOLA

Okoli 18. ure je občan sevniške policiste obvestil o nevarnem ravnanju voznice osebnega avtomobila, ki naj bi peljala iz Krškega proti Sevnici, z vozilom vijugala po cesti in ogrožala ostale udeležence v prometu. Policisti so se takoj odzvali, voznico so izsledili in ustavili v Boštanju. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so 42-letni kršiteljici odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imela 1,21 miligramov alkohola (2,52 g/kg). Odvzeli so ji prostost, jo odpeljali v prostore za pridržanje in napisali obdolžilni predlog.

POSKUSI IZMIKA MEJNI KONTROLI

Policisti Postaje mejne policije Dobova so 16. 8. popoldan med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v Slovenijo na tovornem vlaku izsledili in prijeli osem tujcev, ki so se nameravali izogniti mejni kontroli. Štiri državljane Alžirije, dva državljana Maroka in dva državljana Libije so predali hrvaškim varnostnim organom.