Prometna nesreča, požar in poškodba med delom

112Krško – Včeraj ob 14.03 se je v Spodnji Libni v občini Krško prevrnilo kombinirano vozilo. 45-letnik iz okolice Brežic je domnevno zaradi vožnje preblizu desnemu robu zadel v prometni znak, nato pa zapeljal s ceste in obstal na strehi. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, pomagali pri prenosu osebe do reševalnega vozila, posipali cestišče z vpojnimi sredstvi zaradi izteka motornih tekočin, vozilo postavili na kolesa in ga odstranili s cestišča. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so težje poškodovano osebo oskrbeli in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti je vozniku pokazal 0,62 mg/l alkohola v izdihanem zraku, ustrezen ukrep pa bo sledil po pridobljenih rezultatih strokovnega pregleda.

Krško – Včeraj ob 21.02 je v podjetju Vipap Krško v Krškem v skladišču odpadnega papirja zagorela ena od bal odpadnega papirja. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so požar pogasili, izvajali požarno stražo pri nadaljnji predelavi papirja do prenehanja nevarnosti ponovnega vžiga. S termo kamero so pregledali tekoči trak in prezračili prostor. Zaradi hitre intervencije se ogenj ni razširil po prostoru.

Krško – Včeraj ob 14.02 se je pri kraju Ravni, občina Krško, v gozdu poškodoval delavec. 56-letnik je v gozdu v okolici Senuš žagal že prej podrt hrast. Pri žaganju na manjše dele, se je hlod premaknil in mu stisnil nogo. Ker je imel pri sebi mobilni telefon, je uspel poklicati na pomoč. Po prvih podatkih mu je hlod zlomil golen. Reševalci Zdravstvenega doma Krško so poškodovanega oskrbeli na kraju dogodka, pri prenosu do reševalnega vozila pa so reševalcem pomagali gasilci Poklicne gasilske enote Krško. Občan je bil prepeljan v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Novo mesto. Policisti so opravili ogled kraja in ker sumljivih okoliščin ni bilo, bodo o dogodku napisali poročilo na okrožno državno tožilstvo.