Vinjen voznik brez vozniške bežal pred policisti

policija-1Brežice – Brežiški policisti so 5. 11. v okolici Brežic ustavljali voznika osebnega avtomobila Audi A6. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Izsledili in ustavili so ga v Dednji vasi in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 37-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,86 miligramov alkohola. Med postopkom so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran avtomobil. Audi A6 so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Sevnica – Sevniški policisti so bili 4. 11. okoli 7. ure obveščeni o prometni nesreči med Boštanjem in Tržiščem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 49-letni voznik vozil tovorno vozilo s priklopnikom iz smeri Trebnjega proti Boštanju. Pri kraju Jelovec je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. 49-letnega povzročitelja nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje poškodbe. Policisti so pri pregledu tahografa ugotovili tudi več kršitev, ki se nanašajo na počitke in odmore. Po zaključenem postopku bodo zoper voznika ustrezno ukrepali.

Sevnica – V okolici Sevnice je 5. 11. popoldne voznik kros motorja na makadamski poti trčil v 76-letnega pešca. Hudo poškodovanega pešca so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper 17-letnega voznika motorja ustrezno ukrepali.

Čatež ob Savi – Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so brežiški policisti 6. 11. v jutranjih urah v Čatežu ob Savi izsledili in prijeli dva državljana Albanije, ki sta nedovoljeno prestopila državno mejo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.