Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola

policija-1POVZROČITELJI NESREČ POD VPLIVOM ALKOHOLA

Na Vidmu pri Krškem se je prometna nesreča zgodila 12. 11. okoli 17. ure. Policisti so ugotovili, da je 59-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 32-letni voznik. 59-letni povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev napisali obdolžilni predlog.

V noči na 13. 11. se je zgodila prometna nesreča na cesti med Staro vasjo in Bizeljskim, kjer naj bi osebni avtomobil zapeljal s ceste. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti povzročil 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Vozil je tudi pod vplivom alkohola, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,54 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN POD VPLIVOM ALKOHOLA

Med kontrolo prometa v okolici Krškega so policisti v noči na 13. 11. ustavljali voznika kombiniranega vozila. Kršitelj ni upošteval znakov policistov, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in vijugal po vozišču. Ustavili so ga v Malem Mraševem in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 24-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola. Kombinirano vozilo so zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

VLOMI IN TATVINE

Med 10. 11. in 11. 11. so neznanci z delovišča v Krškem odtujili udarno kladivo delovnega stroja in povzročili za okoli 4000 evrov škode.

Med 11. 11. in 12. 11. je v Gržeči vasi neznanec vlomil v objekt ob stanovanjski hiši in odtujil motokultivator, rotacijsko kosilnico, motorno žago, agregat in priključke za stroje. Lastnik je oškodovan za 5000 evrov.

V Loki pri Zidanem Mostu je v noči na 13. 11. neznanec skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil LCD televizijski sprejemnik, več tobačnih izdelkov in dve steklenici alkoholne pijače. Latnika je oškodoval za 1000 evrov.

NEZAKONITO PRESTOPILI DRŽAVNO MEJO

Na Drnovem so policisti 11. 11. v jutranjih urah ustavili avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 25-letni hrvaški državljan v avtomobilu prevaža tri državljane Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo preko Sotle. Pri 25-letnemu osumljencu so našli in zasegli tudi več zavitkov bele prašnate snovi, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Osumljenca, ki je tujcem omogočil nezakoniti prehod meje, so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor. Tri državljane Turčije, stare 41, 25 in 26 let, so predali hrvaškim varnostnim organom.

NESREČA PRI DELU

Krški policisti so bili 11. 11. dopoldne obveščeni, da je v Senovem moški padel s strehe. Huje poškodovanega 48-letnega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da se je moški po lestvi povzpel na streho stanovanjske hiše, kjer je opravljal dimnikarska dela. Pri hoji po strehi mu je zdrsnilo in je padel z višine okoli treh metrov. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.