Dolg konec tedna za posavske policiste

Sevnica – Sevniški  policisti  so  bili 1. 4. 2017 nekaj pred 19. uro obveščeni o prometni nesreči  v  Rovišču  pri  Studencu.  Ugotovili  so,  da  je 58-letni voznik osebnega  avtomobila  zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje po levem  smernem  vozišču  izgubil oblast nad vozilom in se večkrat prevrnil. Voznik,  ki je pripeljal iz nasprotne smeri, je v izogib trčenju zapeljal s ceste na dvorišče. 58-letni povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja,  vozil  pa  je  pod  vplivom  alkohola,  saj  je  imel  v litru izdihanega  zraka  1,05 miligramov alkohola. Lažje poškodovanega voznika so reševalci  odpeljali  v  bolnišnico. Policisti bodo po zaključeni preiskavi povzročitelja  nesreče  ovadili  na  pristojno  tožilstvo  zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Sevnica – Sevniški policisti so bili 2. 4. 2017 obveščeni o prometni nesreči, ki jo je na parkirnem prostoru povzročil pijan voznik. 51-letni voznik neregistriranega  kolesa  z motorjem je na parkirnem prostoru v Čužnji vasi trčil v osebni avtomobil in po nesreči odpeljal s kraja. Policisti so ga izsledili  in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V  litru izdihanega zraka je imel 1,00 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog v višini 2440 evrov.

 

Brežice – V noči na 1. 4. 2017 so policisti v Brežicah zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus 38-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

 

Krško – Krški policisti so v noči na 2. 4. 2017 pri Drnovem odredili preizkus alkoholiziranosti 39-letnemu vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega  zraka  je  imel  0,75  miligramov  alkohola.  Odpeljali so ga v prostore  za  pridržanje  in  o  kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Krško – Zaradi  očitnih  znakov  alkoholiziranosti  so  v  noči  na  2. 4. 2017 odredili preizkus  tudi 41-letnemu vozniku, ki so ga ustavili v Krškem. Kršitelj, ki nima  veljavnega  vozniškega dovoljenja, je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Brežice – Brežiški policisti so bili 2. 4. 2017 popoldne obveščeni, da naj bi na cesti med Spodnjo  Pohanco  in Artičami voznik osebnega avtomobila vozil nezanesljivo in  ogrožal  ostale udeležence v prometu. Policisti so 47-letnega kršitelja izsledili  in  mu  odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,33 miligramov  alkohola.  Prepovedali  so  mu  nadaljnjo  vožnjo  in o kršitvi seznanili sodišče.

Brežice – V Brežicah so policisti 2. 4. 2017 okoli 22. ure odredili preizkus alkoholiziranosti 61-letnemu vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega  zraka  je  imel  0,74  miligramov  alkohola.  Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi seznanili sodišče.

Raka – V kraju Sela pri Raki je med 29. 3. 2017 in 31. 3. 2017 neznanec vlomil v zidanico. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Krško – Krški policisti so bili obveščeni, da je v noči na 31. 3. 2017 v Straži pri Raki nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil 50 evrov.

 

Krško – Krški  policisti so 1. 4. 2017 okoli 18. ure v Brestanici zalotili 32-letnega in 43-letnega  vlomilca  iz  okolice  Krškega, ki sta v Brestanici vlamljala v gospodarski  objekt.  Okoliščine še preiskujejo, po zaključeni preiskavi pa ju bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

 

Obrežje – Na  Mejni  prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 2. 4. 2017 na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila Nissan Quashquai. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil ukraden v Italiji. 41-letnemu  vozniku  iz  Srbije  so  odvzeli  prostost  in  zasegli ukraden avtomobil. O ugotovitvah so seznanili pristojno tožilstvo.